Novel·les i contes

Aquí podeu navegar pels microcontes, relats curts, una novel·la i diferents novel·letes que he anat escrivint des de 2016. Totes les històries tenen sempre ressonàncies íntimes i molt sovint els personatges s’acosten a heterònims, una figura literària creada per Pessoa. (Els heterònims serien «disfresses», «màscares» sota les quals s’amaguen personalitats, pensaments, trets, de l’autoria.) També plana per sobre de tot el corpus literari una mena de realisme màgic.

Cap dels dos trets, ni l’estil ni el gènere, eren ni han estat mai predeterminats (fins molt temps després d’escriure Tommy i Estranys Perfectes no em vaig adonar de la coincidència de noms dels dos nens!), però, ara que ja he escrit una bona quantitat d’històries, és un fet que esdevé evident i innegable. Des d’aquest vessant, (les històries) m’han permès descobrir-me; esdevenint per tant un exercici molt enriquidor, més enllà del pes intel·lectual o la gratificació que, lògicament, són inseparables de la creació literària – o de qualsevol forma de creació artística -. Tinc la intuició, personal, no contrastada, que aquesta realització probablemet ha estat una experiència comuna en molts altres autors i autores.

El primer llibre va ser Set Vides, un recull de set històries en forma de faula sobre l’evolució vital, adreçat al públic infantil i juvenil; el primer relat llarg va ser la novel·leta Tommy. Després vaig escriure la novel·la Estranys Perfectes, situada a Camprodón i en la qual la música rock i hard rock, sobretot la de Deep Purple, hi té una rellevància molt especial. I, després d’Estranys, he anat escrivint relats llargs que es poden incloure en el format de la novel·leta: Filles d’un deu menor, Les llavors del demà (una segona part d’Estranys Perfectes, tot i que de lectura independent), i Subterfugi (molt propera a l’estranyesa de Filles d’un deu menor, sense ser-ne cap segona part). Paralelament també he escrit una vintena de relats curts i molt curts – excepte «El sisé gat,» l’actualització per al públic adult de la mateixa història inicialment inclosa a Set Vides -, reunits en dos volums: Contes primerencs i Contes, Part II.

Si en voleu llegir alguna, no dubteu posar-vos en contacte amb mi.